Rinoplastia
CV

Rinoplastie Deschisa


Rezultat la 3 luni

Intreaba Doctorul

Pune o intrebare sau programeaza o consultatie

Intreaba acum!

Rinoplastia

Rinoplastia, sau remodelarea nasului, este una din cele mai frecvente operatii din chirurgia estetica. Rinoplastia poate reduce marimea nasului, modifica forma regiunii nazale dorsale sau a varfului, ingusta latimea nasului si/sau a narilor sau modifica unghiul dintre nas si buza superioara. Poate, de asemenea, corecta un defect congenital sau posttraumatic, sau ameliora anumite probleme respiratorii.

Rinoplasia poate dura 1-2ore sau mai mult in functie de complexitatea operatiei. In timpul interventiei, inciziile sunt plasate in interiorul narilor (pentru a evita cicatricile vizibile), pielea nasului este separata de suportul osteocartilaginos, care este apoi sculptat in forma dorita. La final, in scop protectiv, se aplica un tamponament endonazal si un mulaj extern.

Tamponamentul endonazal se suprima la 24 de ore, firele endonazale la 5 zile si mulajul extern la 7 zile. Edemul si echimozele postoperatorii dispar in 2 saptamani, desi un grad discret de edem persista cateva luni. Reluarea unei activitati profesionale sedentare este posibila la cca 7 zile posoperator.