Marire sani
CV

Augmentare


Mastopexie

Intreaba Doctorul

Pune o intrebare sau programeaza o consultatie

Intreaba acum!

Marire Sani

  Procedura de marire sani, denumita tehnic mamoplastie de augmentare, este o procedura chirurgicala de crestere a volumului si formei sanilor unei paciente, din urmatoarele motive:
 • Imbunatatiea reliefului corporal al unei femei care, din motive personale, simte ca sanii ei sunt prea mici.
 • Corectarea reducerii volumului sanilor dupa sarcina.
 • Echilibrarea unei diferente de volum a sanilor
 • Ca tehnica reconstructiva consecutiva unor operatii pe san.

Prin introducerea unui implant in spatele fiecarui san, chirurgul este capabil sa mareasca bustul unei paciente cu unul sau mai multe numere ale cupelor. Augmentarea sanilor va poate imbunatatii aspectul si siguranta de sine, dar nu va aduce in mod obligatoriu o schimbare a modului in care sunteti tratata de cei din jur.
Cele mai bune candidate pentru procedura de marire sani sunt femei care doresc sani mai frumosi, nu in mod obligatoriu sani perfecti.

Ridicare sani

Ridicarea sanilor, denumita mastopexie, este interventia chirurgicala prin care se urmareste restabilirea echilibrului estetic dintre pozitia areolei, forma si volumul glandei mamare, in cazul sanilor cazuti (ptozati). Operatia consta in indepartarea excesului tegumentar din jurul areolei si, posibil de la nivelul polului mamar inferior, remodelarea tesutului glandular sau adaugarea de volum prin plasarea unui implant, obtinandu-se o imbunatatire evidenta a formei sanilor si a pozitiei areolei.

  Din punctul de vedere al desenului final al liniilor de sutura, mastopexiile se impart in:
 • concentrica, periareolara
 • concentrica cu cicatrice verticala scurta si
 • cu cicatrice in forma de ancora.

In alegerea unei anumite tehnici se tine cont de severitatea ptozei, volumul glandular, calitatea tegumentelor, diametrul areolelor, varsta si constitutia pacientei.