Lifting Facial
CV

Intreaba Doctorul

Pune o intrebare sau programeaza o consultatie

Intreaba acum!

Lifting Facial

Procedura chirurgicala de lifting facial(ritidectomia) este una complexa, destinata intineririi aspectului fetei prin indepartarea totala sau partiala a efectelor gravitatiei, pierderii elasticitatii pielii si acumularilor nedorite de grasime la nivelul fetei si gatului.

    Problemele faciale care se pot corecta prin lifting facial:
  • adancirea santurilor nasolabiale (situate intre marginea nasului si coltul gurii);
  • pierderea definitiei liniei mandibulare prin coborarea inegala a tegumentelor sub acest relief osos;
  • riduri profunde la nivelul obrajilor insotite sau nu de atenuarea reliefului malar;
  • excesul tegumentar, ridurile, benzile verticale sau excesul adipos de la nivelul gatului.

Inciziile sunt in general plasate pe un contur care incepe in zona temporala (acoperita de par), coboara inaintea urechii, ocoleste lobul auricular si urca oblic in spatele urechi pana in zona cu par. Tegumentele sunt detasate de structurile adipo-musculare subiacente, tesuturile faciale sunt retensionate, excesul cutanat este indepartat iar restul pielii este ascensionat si fixat in aceasta pozitie. Repararea ptozei regiunii anterioare a gatului poate necesita o mica incizie sub barbie.

Atunci cand este nevoie, liftingul facial poate fi combinat cu blefaroplastie (superioara si/sau inferioara) pentru imbunatatirea aspectului periorbital, peeling chimic pentru retexturarea pielii fetei sau dermabrazie pentru indepartarea ridurilor verticale din regiunea buzei superioare.

In medie, acest procedeu de lifting facial, poate face un pacient sa arate cu 10 ani mai tanar. Desii fata continua sa imbatraneasca, in timp ea va arata mai bine decat daca pacientul nu ar fi fost operat niciodata.