Blefaroplastia
CV

Blefaroplastie & Cantoplastie


Blefaroplastie & Cantoplastie

Intreaba Doctorul

Pune o intrebare sau programeaza o consultatie

Intreaba acum!

Blefaroplastia

Acest procedeu chirurgical imbunatateste aspectul cosmetic al pleoapelor, prin indepartarea excesului tegumentar de la nivelul pleoapelor si in acelasi timp a acumularilor de grasime din portiunea interna a pleoapelor superioare si de la nivelul pleoapelor inferioare. Aceste transformari, insotite de ridurile fine din regiunea latero-orbitala constituie semne timpuri de imbatranire a fetei. Anumite trasaturi ereditare pot influenta precocitatea si amploarea acestor transformari.

Interventia chirurgicala dureaza 1-3 ore si poate fi efectuata cu anestezie locala sau generala. Inciziile sunt plasate sub linia genelor, pentru pleoapa inferioara si in pliul supratarsal pentru pleoapa superioara. Firele se suprima la 5 zile. Cea mai mare parte a edemului si echimozelor dispar in 2-3 saptamani. Liniile de incizie raman rosii cateva luni apoi devin foarte subtiri, palide si aproape invizibile.

Beneficiul cosmetic al operatiei poate fi remarcabil; ochii capata un aspect mai proaspat si mai tineresc. Reintinerirea aspectului regiunii periorbitale poate beneficia, in anumite cazuri, de asocierea blefaroplastiei cu liftingul frontal sau al sprancenelor, liftingul facial si peelingul chimic (pentru cearcane si riduri fine).